Kärnkraft? Eh, NEJ TACK.

När Merissa berättade för mig häromdagen att Sverigedemokraterna hade stor chans att komma in i riksdagen spydde jag lite. Men det har varit svåra tider, och jag kan förstå att man vill ha någon att skylla på. (I detta fall alla som inte är födda svenskar.) SD är inte svaret,.. Men jag tänkte inte skriva om det.

Någonting som jag har stört mig på ett tag nu är huruvida man ska ha kvar kärnkraften i Sverige eller inte. Hur kan det ens diskuteras?
Moderaterna uttrycker sig såhär: "Kärnkraften är en grundpelare för den svenska elförsörjningen med nära hälften av dagens elproduktion. Den är helt nödvändig för att skapa långsiktigt goda förutsättningar för industri och företag som är beroende av el för sin överlevnad. Kärnkraften är dessutom klimatvänlig och bidrar starkt till att Sverige har stora chanser att nå våra klimatmål."

Kärnkraften är miljövänlig? Ooooookej, moderaterna, nu har ni svamlat om mer än vad ni vet. Sen när exakt blev det miljövänligt med radioaktivt avfall som påverkar allt levande tiotals år in i framtiden?
Tror ni att ni kan gräva ner allt farligt och vänta på att det ska försvinna?
Alliansen är som små barn som har förstört någonting och som sedan inte vågar berätta det för föräldrarna. Istället så gömmer de det och hoppas på att det ska försvinna.
Faktum är, alliansen, att föräldrarna kommer att hitta det. Och om de inte dog omedelbart av strålningen så kommer ni att få utegångsförbud. Och, no offense alliansen, men det vore det allra bästa för Sverige.

Riskerna med kärnkraft är stora. Inte bara följderna efter uranbrytningen, utan olyckorna. De sker titt som tätt i de svenska kärnkraftverken och snart går det säkert åt helvete som i Tjernobyl. Förövrigt är det förbjudet att vistas där i en radie på 30 km och vid dess nollpunkt (alltså där olyckan skedde) kommer det vara farligt att vistas i hundratals år framöver.

Jag fattar inte hur det kan ses som ett bra energialternativ. Varför inte stödja forskning för att kunna utveckla andra energikällor som tex. vindkraftverken? Det är iallafall miljövänligt på riktigt.

Alliansen, ta er i röven.

Här har du några länkar om du är intresserad om att veta mer och bilda dig en egen uppfattning:
Avveckla kärnkraften - Greenpeace
Miljövänner för kärnkraft aka Idioterna.
Ok, inte några, utan två länkar. Googla istället. Här får du en länk till Google.
Varsågod!

Kommentarer
Postat av: sanna

kärnkraften MÅSTE bort, så är det bara!

2010-08-03 @ 01:23:11
URL: http://sannatillstrom.blogg.se/
Postat av: Merissa

Jag fattar inte hur tröga folk kan vara tror faktiskt inte någon i alliansen har en hjärna. De tänker med röven. De fattar vattar verkligen ingenting, visst låt de behålla kärnkraftjäveln och så ska vi se vad som kommer hända. Då kan folk ångra sig att de har röstat på Moderaterna eller de andra fucked up partierna.

2010-08-03 @ 10:44:41
URL: http://merissak.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0